Over ons

Missie, visie en kernwaarden

Onze missie en visie zijn waardevol voor ons. Het geeft onze professionals richting in het handelen en in de samenwerking met anderen. En dat merken kinderen en hun ouders. Samen zijn we Kinderopvang Dronten.

Over ons

Missie, visie en kernwaarden

Onze missie en visie zijn waardevol voor ons. Het geeft onze professionals richting in het handelen en in de samenwerking met anderen. En dat merken kinderen en hun ouders. Samen zijn we Kinderopvang Dronten.

Onze kernwaarden

Onze missie: Natuurlijk Samen Groeien.

Wij bieden kinderen de ruimte om op eigen-wijze op te groeien. Dit doen we door kinderen spelend de wereld te laten ontdekken. Onze betrokken medewerkers zijn onze grootste kracht. Zij delen graag hun pedagogische kennis met ouders.

De natuurlijke uitstraling van onze locaties daagt uit om te ontwikkelen. Samen met onze partners streven we gelijke kansen na voor alle kinderen in de gemeente Dronten.

Onze visie:
Natuurlijk

Natuurlijk staan de kinderen bij ons centraal. We zijn voor de kinderen en hun ouders altijd in de buurt en een vertrouwde partner in de opvoeding. Als vanzelfsprekend zijn we aanwezig op die plekken waar we het verschil kunnen maken in de ontwikkeling van kinderen.

Wij houden van de natuur en zorgen voor een natuurlijke omgeving, zowel binnen als buiten. Daar kunnen kinderen zich verwonderen en experimenteren. Zo leren zij omgaan met hun grenzen en krijgen ze zelfvertrouwen. We gaan met kinderen naar buiten. Vies worden, moddersoep maken, klimmen en klauteren kan bij ons. Elk kind wordt gestimuleerd om bewust om te gaan met de wereld en voeding.

Samen

Onze medewerkers zijn onze grootste kracht. Zij ondersteunen ouders. Samen zijn wij partners in de opvoeding. Wij zijn met ouders in contact en we betrekken hen. Samen hebben we één passie: kinderen de ruimte geven om zich op eigen-wijze te ontwikkelen. Altijd in verbinding met de andere kinderen in de groep. Daarbij worden wij gesterkt door de samenwerking met onze partners, zoals scholen, de gemeente Dronten en andere partners. Samen streven we gelijke kansen na voor alle kinderen.

Groeien

Kinderen krijgen bij ons de ruimte zich te ontwikkelen. Dit doen wij door op avontuur te gaan en spelend te ontdekken. We gaan ervan uit dat elk kind zijn eigen knapheid heeft: taal, fantasie, bewegen, natuur en/of samenwerken. Dit zie je terug in ons aanbod. We staan naast de kinderen en denken mee, stimuleren en dagen uit. En zorgen ervoor dat elk kind zich veilig voelt. Op die manier kunnen de kinderen zich op eigen-wijze ontwikkelen en met plezier groeien bij Kinderopvang Dronten.